, 2021/8/25

16 éven felülieknek, 1968-ban készült színes olasz–spanyol–amerikai western, 165 perces film.

Egy titokzatos, szájharmonikás idegen összefog egy hírhedt desperadóval, hogy megvédjenek egy gyönyörű özvegyet egy könyörtelen bérgyilkostól, aki a vasútnak dolgozik.

Az egykori örömlány, Jill McBain postán keresztül megy férjhez, ám mire a vadnyugati kisvárosba érkezik, Frank és bandája legyilkolja családját. Kiderül, hogy nagyszabású telekspekuláció áll a gyilkosságok hátterében, Frank megbízója akarja fölvásárolni a környék telkeit. Az üzletember számításába azonban hiba csúszik.

Mivel a gyönyörű özvegyasszony a történtek ellenére ragaszkodik a birtokához. A másik, hogy Jill oldalán Harmonika, a mexikói félvér, és Cheyenne, a szökött bandita személyében felbukkan két titokzatos figura.

Úgy tűnik, hogy mindkét férfi érdeklődését felkelti az özvegy. Harmonica később elmondja az özvegynek, hogy az adásvételi szerződés záradéka szerint elveszíti a területet, ha a vasútállomás nem épül meg addig, amikorra a vasút eléri Sweetwatert, így Cheyenne arra utasítja az embereit, hogy kezdjék meg az állomás felépítését.

Rendező:

dr: Sergio Leone

Sztárok:

Sergio Leone Fonda, Charles Bronson, Claudia Cardinale, Jason Robards.