, 2021/8/23

18 éven felülieknek, 102 perc, 2000-ben megjelent filmdráma.

Négy különböző karakter drogfüggőségét, és fokozatos leépülését dolgozza fel a film, mialatt fokozatosan átcsúsznak a valóságból a kábítószer okozta képzelgés világába és az annak megszerzéséért folyó gyalázatos küzdelembe.

Ennek a történetnek a főszereplője anya és fia, Sara és Harry, Harry barátnője, Marion és Harry barátja, Tyrone. A novella és a film is három részből áll: nyár, ősz és tél.

A történet másik két szereplője, Marion és Tyrone szintén heroinfüggők, bár a film elején ez még nem okoz nekik problémát.

Marion nagy álma saját ruhaboltot nyitni, ahol végre a saját, egyedi tervezésű ruhaneműit tervezhetné, és kereskedhetne velük. Az ehhez szükséges indulópénzt a fiúk drogkereskedésből próbálják meg megszerezni.

Az ősz beköszöntével Sarán megjelennek a narkotikum első mellékhatásai. A tolerancia kialakulása miatt a felírt napi négy szemet megszegi, és párosával kezdi bevenni a tablettákat. Az egyre gyakrabban előforduló hallucinációk miatt felkeresi orvosát, aki csak annyit mond, hogy az előírt adagot szedje. Mivel már függő már nem tud a dupla adagnál kevesebbet bevenni, következő képzelgésében már a régóta várt televíziós műsorba képzeli magát, aztán pedig a hűtőgépe támadja meg képzeletében.

Rendező

dr: Darren Aronofsky

Sztárok:

Darren Aronofsky Wayans, Jared Leto, Jennifer Connelly, Marlon Wayans.