, 2021/8/25

18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai thriller, 104 perc, 1960.

Egy titkárnő elsikkaszt 40 000 dollárt munkaadója ügyfelétől, menekülni kezd, és bejelentkezik egy távoli motelbe, amelyet egy fiatalember vezet, aki az anyja uralma alatt áll. A csinos szőke titkárnő, Marion meglép főnöke pénzével. A városon kívül új autót vásárol, s noha ideges viselkedése feltűnik a rendőröknek, mégis tovább engedik. Éjszakára betér egy mellékút mellett meredező motelbe, majd a szelíd, ám különös tulajdonossal megvacsoráznak.

Viszont meghallja hogy a férfi veszekedik az anyjával. Evés közben Norman megosztja élete elnyomott történetét a meglepődött Marionnal, aki úgy dönt, hogy másnap visszatér Phoenixbe, hogy tisztára mossa nevét.

Szobájában a pénzt elrejti egy újságba, majd lezuhanyozik. Egy rejtélyes asszony tűnik elő, és halálra késeli a sikoltozó Mariont. Miután felfedezi a vért, Norman megtalálja a nő holttestét, pánikba esik, és eltünteti a nyomokat, majd Marion kocsijával, benne a nővel (és persze a lopott pénzzel), a Motel közelében lévő mocsárhoz hajt, és belelöki az autót, ami elsüllyed.

Nem egyszerű krimit láthatunk, hanem fantasztikus, előre nem sejtett pszichológiai drámát és persze gyilkosságokat.

Rendező:

dr: Hitchcock: Anthony Perkins, Janet Leigh, Vera Miles, John Gavin

Főszerepben:

Anthony Perkins ,Vera Miles, Janet Leigh