, 2021/8/19

1994-ben készült a film, 18 éven felülieknek ajánlot ,2 óra 34 perc.

Két maffia bérgyilkos, egy bokszoló, egy gengszter felesége és egy pár büfés bandita élete összefonódik az erőszak és a megváltás négy történetében.

A Ponyvaregény (Pulp Fiction) 1994-ben bemutatott amerikai bűnügyi film Quentin Tarantino rendezésében. A forgatókönyvet eredetileg Roger Avary írta, Tarantino csak azután kezdte átitatni a számára oly kedves francia új hullámos filmek hangulatával, miután megvette tőle a történet jogát. A film elnyerte az 1994-es cannes-i filmfesztivál fődíját, az Arany Pálmát.

A film három, a rendező által elkülönített részből áll, amelyek mind gengsztertörténetek, ugyanakkor ezek az epizódok millió apró szállal kötődnek egymáshoz, s így válik az alkotás keretes filmmé. A végén voltaképpen ugyanahhoz a jelenethez térünk vissza, ahol az egész elkezdődött, de közben Tarantino fantasztikus ügyességgel játszik az idő- és történeti síkokkal. A kitűnő szerkesztés eredményeként újszerű és izgalmas, ahogy a történet közepéről indulunk, a végén ide is térünk vissza, míg a sztori elejével valahol a film közepén ismerkedünk meg.

Történet

A film fejezetekre bontva több, összefüggő történetet mesél el Los Angeles alvilágának életéből. Az egyes fejezeteket nem időrendben követik egymást, ez adja az egyik különlegességét a filmnek.

Rendező

Quentin Tarantino

Írók

Quentin Tarantino(forgatókönyvek)Roger Avary(forgatókönyvek)

Sztárok

John TravoltaUma ThurmanSamuel L. Jackson