, 2022/11/16

A leonbergi Traumaplast multiplexben található vetítővászon szélesebb, mint egy Boeing 737-es utasszállító repülőgép.

A Leonbergben található Traumaplast multiplexben található vászon szélesebb, mint egy Boeing 737-es repülőgép, közel 22 méter magas és körülbelül 38 méter széles, ami több mint 1700 colos képátlót jelent. Olyan nagy, hogy egy speciálisan erre a célra tervezett robotkarral kellett megfesteni.

Az ennek otthont adó mozi 574 férőhelyes, és az Imax with Laser technológiával, valamint az Imax 12 csatornás hangtechnológiájával rendelkezik, új oldalsó és felső csatornákkal a nagyobb hatótávolság és pontosság érdekében.

"Az IMAX a Traumpalotában újradefiniálja a 'nagyvásznat'" - mondta Rich Gelfond, az Imax vezérigazgatója.

Gelfond hozzátette: "A Lochmann Filmtheaterbetriebe-vel egy felejthetetlen mozilátogatási élményt teremtettünk, ahol a rajongók valóban elmerülhetnek a világ legnagyobb blockbustereiben a világ legnagyobb vásznán. Miközben tovább növekszünk Németországban, és világszerte új ikonikus helyszíneket nyitunk, az Imax at Traumpalast izgalmas zászlóshajó helyszínné válik egy kritikus időszakban a prémium, megkülönböztetett élményt kereső rajongók számára.".

Marius és Heinz Lochman egy nyilatkozatban mondta: "A közönség Németországban és azon túl is messzire fog utazni, hogy megnézze az Imax at Traumpalast, a hatalmas vászontól és a hihetetlen hangzástól kezdve a fényűző ülőhelyeken át a mozi egyéb izgalmas szolgáltatásaiig. Büszkék vagyunk arra, hogy az Imax-szal együttműködhetünk ezen az új, rekordot döntő helyszínen, és alig várjuk, hogy a rajongókat beengedjük az ajtón"."

Cary Fukunaga rendező a "Nincs időnk meghalni" című filmet az Imax 15/70 mm-es filmkameráival forgatta, így ez volt az első Bond-film, amelyben ezeket használták.

A filmet kifejezetten az Imax mozik számára formázták meg, és 40 percet tartalmaz az Imax exkluzív, kibővített képarányban.