, 2021/8/21

2006-os amerikai bűnügyi thriller, 16 éven felülieknek, 2h 31 perc.

Egy beépített rendőr és egy tégla a rendőrségen megpróbálják azonosítani egymást, miközben beépülnek egy ír bandába Dél-Bostonban.

A film néhány évvel ezelőtt veszi kezdetét Bostonban, Massachusetts államban, ahol Frank Costello, a helyi gengszterfőnök szárnyai alá veszi a tízéves Colin Sullivant azzal a céllal, hogy a fiú egy napon szervezetének besúgója lesz. Húsz év telik el, és Sullivan a Massachusetts Állami Rendőrség kötelékébe felvételizik. Csoporttársai között van Barrigan, Brown és Billy Costigan. Amint a testület tagja lesz, Sullivan meg is kezdi az információk kiszivárogtatását Costellónak; ezalatt, Queenan kapitány és Dignam őrmester arra a feladatra jelöli ki Costigant, hogy kerüljön börtönbe, majd kezdjen drogüzelmekbe unokatestvérével, hogy Costello felfigyeljen rá és ezáltal információkhoz juttassa a rendőrséget.

Sullivant rövidesen előléptetik a különleges nyomozóegységbe, amit Ellerby kapitány irányít. Mindeközben Costello felfigyel Costiganre, aki az érdekkörébe tartozó tagokat hatástalanította; leteszteli a fiatalembert, és felveszi emberei közé. Sullivan közeli viszonyba kerül Madolyn Madden kriminológiai pszichiáterrel, aki Costigant szintén kezeli. A Costello ügyleteibe egyre inkább belefolyó Costigan bűncselekményekben vesz részt Franciával, Costello jobbkezével, és közben több információra is szert tesz.

Rendező

Martin Scorsese

Írók

William Monahan(forgatókönyv)Alan Mak(2002 forgatókönyv Mou gaan dou)Felix Chong(2002 forgatókönyv Mou gaan dou)

Sztárok

Leonardo DiCaprioMatt DamonJack Nicholson