, 2021/8/23

18 éven felülieknek, 137 perc, 1986-ban bemutatott amerikai akcióhorror.

Sok évvel azután, hogy túlélt egy apokaliptikus támadást az űrhajó fedélzetén, amelyet könyörtelen űrlények követtek el, Ripley tiszt felébred a hiperálomból, és megpróbál figyelmeztetni mindenkit, aki meghallgatja a ragadozókat.

57 év telt el azóta, hogy a Nostromo űrhajó legénységét egy ismeretlen földönkívüli lény elpusztította, ám Ellen Ripley hadnagynak végül sikerült kilöknie az Idegent a világűrbe. Ripley mentőkabinját a több évtizedes kozmikus sodródás után megtalálják, ám a Földön hitetlenkedve fogadják történetét a félelmetes lényről, amelynek testében vér helyett sav folyik.

A hitetlenség fő oka, hogy a bolygón, amelyen valaha a Nostromo a titokzatos tojásokat találta, már évek óta emberi kolónia található, s a telepesek addig semmilyen nyomát nem találták idegen lények jelenlétének. Hamarosan azonban megszakad a kapcsolat a kolóniával. A Társaság megbízottja, Carter Burke felkéri Ripley-t, hogy egy kommandós expedíció tanácsadójaként térjen vissza a bolygóra, hogy felderítsék, mi történt az emberekkel.

A rémálmokkal küszködő Ripley vállalja a megbízást azzal a feltétellel, hogy az expedíció a lények elpusztítására megy, és nem azért, hogy esetleg a Földre hozzák őket. A marcona tengerészgyalogosok félvállról veszik a Ripley általelmondottakat, és vakon bíznak korszerű fegyvereik erejében.

Rendező:

dr: James Cameron Biehn, Carrie Henn, Paul Reiser.

Főszerepben

Sigourney Weaver Michael Biehn Lance Henriksen Carrie Henn