, 2021/8/24

12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott, francia-amerikai akciófilm, 137 perc, 1991.

Egy kiborgnak, aki azonos azzal, aki nem tudta megölni Sarah Connort, most meg kell védenie tízéves fiát, John Connort egy sokkal fejlettebb és erősebb kiborgtól.

A cselekmény hasonlít az első részére: ezúttal Sarah Connor fiát akarja megölni egy jövőből érkezett Terminátor, ám segítőjük akad.

2029-ből ismét két terminátor érkezik; a gépek által John Connor likvidálására küldött T-1000-es modell, illetve az emberek Connor védelmére átprogramozott T-101-ese. A két robot azonnal megkezdi küldetése beteljesítését. Miután a T-1000-es végzett John nevelőszüleivel, a fiú kénytelen kibernetikus védelmezőjével menni. John parancsára együtt kiszabadítják az elmegyógyintézetből Sarah-t, aztán pedig elindulnak, hogy megállítsák a számukra legendás Ítélet napját.

Amikor Sarah régi barátja, Enrique Salceda jóvoltából tömérdek fegyverhez jutottak, megtudják, hogy az Ítélet napját valószínűleg a Skynet egyik tudósának, Dr. Miles Bennett Dysonnak leendő számítógépes rendszere fogja előidézni, így a háromfős csapat beavatja a férfit az apokaliptikus jövőbe, majd segítségével felrobbantják a Skynet központját, a Cyberdyne Systemst, minden jövőre veszélyes fejlesztéssel együtt, ám Dysont a kiérkező kommandósok lelövik, és a T-1000-es is feltűnik.

Rendező:

dr: James Cameron

Sztárok:

James Cameron, Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Edward Furlong, Robert Patrick.