, 2021/8/21

2003-as dél-koreai akció-thriller film.18 éven felülieknek, 120 perc

Miután elrabolták és tizenöt évre bebörtönözték, Oh Dae-Su kiszabadul, de öt napon belül meg kell találnia fogvatartóját.

1988-ban egy Oh Dae-su nevű üzletembert részegség miatt letartóztatnak, és lemarad lánya negyedik születésnapjáról. Miután barátja, Joo-hwan felveszi őt a rendőrőrsről, Dae-su-t elrabolják, és egy lezárt szállodai szobában ébred, ahol egy csapóajtón keresztül ételt szállítanak neki. A tévét nézve Dae-su megtudja, hogy a feleségét meggyilkolták, és ő az első számú gyanúsított. Az időt árnyékbokszolással tölti, bosszút tervez, és megpróbál alagutat ásni a meneküléshez.

Tizenöt év telik el azóta, hogy bebörtönözték. Most 2003-at írunk, az új évezredet. Éppen mielőtt kiásná magát a szabadságba, Dae-su-t elkábítják és hipnotizálják. Egy háztetőn ébred fel, és egy embert lát a párkányon, aki készen áll a halálba ugrani. A férfi megkérdezi tőle: "Még ha nem is vagyok jobb, mint egy állat, nincs jogom élni?". Dae-su otthagyja a férfit, és egy csapat gengszteren teszteli harci képességeit.

Rendező:

Park Chan-Wook

Sztárok: Park Chan-Wook Kang Hye-jeong, Kim Byeong-Ok, Choi Min-sik, Yoo Ji-Tae, Kang Hye-jeong, Kim Byeong-Ok