, 2021/8/23

12 éven felülieknek, 134 perc, Animációs film, Akció, Kalandfilm

Ashitaka egy Tatarigami átkának gyógymódját keresve az erdei istenek és Tatara, egy bányászkolónia közötti háború kellős közepén találja magát. E küldetése során találkozik Sannal, a Mononoke Hime-mal is.

Egy hatalmas vaddisznó, amelyet démon szállt meg, megtámad egy emisi falut. Az utolsó emisi herceg, Asitaka kénytelen megölni a harcban, azonban a vadkan megátkozza. Az átok jobb kezére telepszik, s bár emberfeletti erőt ad neki, de ő maga is tudja, hogy végül meg fogja ölni. Asitaka ezért a falu jósának, Hii-szamának tanácsára elhagyja népét és nyugatra megy, hogy gyógyírt találjon.

Útja során találkozik Dzsigóval egy vándor szerzetessel, aki elárulja neki, hogy segítséget kaphat az erdő szellemétől, melynek erdejét óriási állatistenek lakják. Az erdő mellett található Vasváros Hepburn: ’Tatara Hely’) (új szinkronban Vasgyár) lakói a vaskohóik fűtéséhez folyamatosan irtják az erdőt, hogy vasat és tűzfegyvereket állítsanak elő, melyekkel képesek felvenni a harcot az erdő fenevadjaival.

Az erdőben lakó állat-istenek között találhatók óriás farkasok, mint Moro, a farkas istennő, aki örökbe fogadta Szant, egy fiatal lányt, amikor annak szülei meghaltak. Szant a vasvárosiak csak a „Vadak hercegnőjének” hívják.

Rendező

Hayao Miya

Írók

Miyazaki(eredeti történet)Neil Gaiman(adaptáció: angol változat)

Sztárok

Yôji Matsuda(hang)Yuriko Ishida(hang)Yűko Tanaka(hang)