, 2022/8/25

A sok horrorfilm vér és vér helyett a thrillerek tele vannak konfliktusokkal, váratlan fordulatokkal és feszültséggel, amelyek a széked szélén tartanak. Még jobb, ha a thrillerek által a nézőre zúdított szorongás, rettegés és bizonytalanság arra készteti, hogy megkérdőjelezze önmagát, a hozzátartozóit, sőt a saját valóságát is.

A 2010-es Oscar-díjas Fekete hattyú című filmtől kezdve, amely a perfekcionizmus sötét oldalát mutatja be, és amelynek témája a versengő balettipar, egészen a 2021-es The Voyeurs című erotikus thrillerig, amelyben az Euphoria sztárja, Sydney Sweeney egy olyan pár egyik felét alakítja, amely a másik szexuális életére fixálódik, a cselekményszálak széles skálája lebilincsel.

A szürke ember (2022)

Ryan Gosling ebben az akcióthrillerben egy árnyékos, magasan képzett CIA-ügynököt alakít, és sötét, terhelő ügynökségi titkokat tár fel. Egy pszichopata volt kollégája ezután az egész világon üldözi őt, miután fizetséget ajánlottak neki az elfogásáért. Chris Evans és Ana de Armas is szerepel a főszerepben.

The Occupant (2020)

Ebben a spanyol thrillerben egy munkanélküli reklámszakember becserkészi egykori lakásának új bérlőit, akiket már nem engedhet meg magának. Az új lakókkal szembeni indítékai baljóslatúvá válnak, és kínozza a családot, miután a luxuslakásból egy kis lakásba szorítja le a családját.

Level 16 (2018)

Egy disztópikus iskolában fiatal nők számára tanáraik a passzivitás erényeire tanítják őket, és felkészítik őket az intézményen kívüli életre. Ám ahogy a 16. szinten élő két barátnő a szabadulásra készül, felfedezik a kiképzésük mögött rejlő baljós célt, és elhatározzák, hogy megszöknek.

Szinkron (2019)

A New Orleans-i mentősöknek, Steve-nek (Anthony Mackie) és Dennisnek (Jamie Dornan) egy sor borzalmas balesettel kell megküzdeniük, amikor egy munka során egy titokzatos droghoz jutnak. Később, amikor Steve lánya eltűnik, szembesülnek a rémisztő valósággal.

Mindig az ördög (2020)

A Tom Holland és Robert Pattinson főszereplésével készült thrillerben fenyegető alakok találkoznak egy fiatalemberrel, aki elkötelezetten védi szeretteit egy második világháború utáni kisvárosban. A film középpontjában a korrupció és a turbulencia áll, és pokolian rázós útra viszi a nézőket.

The Weekend Away (2022)

Amikor egy horvátországi hétvégi kiruccanás teljesen balul sül el. Ez az amerikai thriller felpörgeti az adrenalinszintedet. Beth azzal találja magát szemben, hogy a legjobb barátnője meggyilkolásával vádolják egy közös hétvégi kiruccanás során. Megpróbálja tisztázni a nevét és kideríteni az igazságot, de vajon mi tárul fel Beth előtt ehelyett? A film Sarah Alderson könyve alapján készült, bár el kell mondani, hogy a befejezés eltér Alderson regényétől.

Arany (2022)

Egy thriller a kapzsiságról és arról, hogy az emberek milyen messzire képesek elmenni, hogy biztosítsák maguknak a vagyont. Két csavargó utazik a sivatagban, és rátalálnak a valaha volt legnagyobb aranyrögre. Zac Efron karaktere úgy dönt, hogy az arannyal marad, míg a másik, akit Anthony Hayes alakít, elhajt, hogy megszerezze a szükséges felszerelést. Kemény sivatagi klíma, éhes farkasok, egy titokzatos betolakodó és kétségek, hogy elhagyta-e a barátja, vajon megéri-e a szerencséért?

Pók, 2022

Ön orvosi vizsgálatnak vetné alá magát, hogy lerövidítse a börtönbüntetését? Chris Hemsworth játssza Steve Abnesti-t, egy tudóst, aki elítélteknek kínálja fel, hogy "kísérleti nyulakként" vegyenek részt egy kísérletben, amelynek során számos vizsgálatnak vetik alá őket. A beadott új viselkedésmódosító szerek látszólag beszédesebbé, félelmetesebbé és szexuálisabbá tehetik őket, azonban a rabok körében egyre inkább sötét viselkedési reakciók mutatkoznak, amelyek katasztrofális következményekkel járnak. A Pókfej George Saunders Escape from Spiderhead című novellája alapján készült.

Behatolás (2021)

A Slumdog milliomos Freida Pinto főszereplésével készült, feszültséggel teli Intrusion egy pár körül forog, akiknek álomházába halálos betörés történik. Pinto egy megrázott feleséget alakít, aki megtudja, hogy a történet mögött több van, és ekkor bontakoznak ki a legsötétebb és legveszélyesebb titkok.

The Little Things (2021)

A kétszeres Oscar-díjas Denzel Washington főszereplésével készült krimi-dráma thriller az 1990-es évek Los Angelesében játszódik, ekkor Kern megye helyettes seriffje, Joe Deacon térdig gázol a kaliforniai várost gyötrő sorozatgyilkos utáni hajszában. Készülj fel, hogy a széked szélén fogsz ülni ennek az észbontó drámának köszönhetően.

The Voyeurs (2021)

Egy fiatal pár megszállottja lesz a velük szemben lakó szomszédaik szexuális életének. Folyamatosan leselkednek az ablakon keresztül, és fixírozzák magukat a pár szerelmi életére, mielőtt egy sor incidens sötét végkifejlethez vezetne.

Hipnotikus (2021)

Egy fiatal nő testi és lelki küzdelmek után önsegélyt keres, és egy hipnoterapeutához fordul, aki - akiről akkor még nem is tud - manipulatív, gonosz és csavaros. Ezt követően számos kezelés után egy sötét és veszélyes elmejátékkal találja magát szemben, amely során a nő egy sötét és veszélyes elmejátékkal küzd.

Things Heard & Seen (2021)

Elizabeth Brundage elismert regénye, a Mindentől megszűnik a látszat alapján készült film egy manhattani házaspár történetét meséli el, akik egy külvárosi környékre költöznek, hogy új életet kezdjenek, mielőtt sötét igazságok tárulnának fel.

A filmben a Kieső Amanda Seyfried leleplezi a fenyegető titkokat, amelyeket férje (akit a Kisasszonyok James Nortonja alakít) rejteget.

A bűnös (2021)

Ez a film a film nagy részében lélegzetünket visszafojtva várta, tekintve a gyors tempójú, körömrágó feszültséget, amely Jake Gyllenhaal hihetetlen alakításának köszönhetően épül fel. A cselekményben egy hihetetlenül szorongó és dühös rendőrnyomozó (Gyllenhaal) dolgozik segélyhívó operátorként, miután lefokozták nyomozói állásából, és megpróbál segíteni egy bajba jutott telefonálónak.

Az apa (2020)

Nem nehéz megérteni, hogy Anthony Hopkins miért nyerte el a legjobb színésznek járó díjat a 2020-as Oscar-gálán egy idősödő férfi alakításáért, aki visszautasítja lánya (Olivia Colman) segítségét, és kénytelen megkérdőjelezni, hogy amit lát, az a valóság vagy a képzelete szüleménye. A filmben Rufus Sewell, Mark Gatiss és Imogen Poot is szerepel.

A kutya hatalma (2021)

Ennek a filmnek a mi szemünkben Oscar-jelölés van a tarsolyában. Részben western, részben thriller, amelyben Phil Burbank (Benedict Cumberbatch) gázosítja és finoman megfélemlíti sógora (Jesse Plemons) új feleségét, Rose-t (Kirsten Dunst) a családi farmon. Cumberbatch fütyülése továbbra is borzongást kelt a hátunkon.

The Beguiled (2017)

Sofia Coppola rendezőnő az ötletgazda a női főszereplők, köztük Kirsten Dunst, Elle Fanning és Nicole Kidman mögött. A film egy polgárháborús katona, John McBurney (Colin Farrell) történetét dolgozza fel, aki egy lányos bentlakásos iskolában keres segítséget. Belép a féltékenység, a versengés és néhány komolyan elborult viselkedés.