, 2023/1/3

Samadhi A Samadhi szanszkrit szó, amelynek jelentése a misztikum és transzcendentális egység felé mutatás, ami a spiritualitás gyökere. Gyönyörű dokumentumfilm, melyben a zene, a szép felvételek és az animáció tökéletes harmóniát alkot.

Samadhi

A Samadhi szanszkrit szó, amelynek jelentése a misztikum és transzcendentális egység felé mutatás, ami a spiritualitás gyökere. Gyönyörű dokumentumfilm, melyben a zene, a szép felvételek és az animáció tökéletes harmóniát alkot.

Felettünk a Föld

Ebben a drámában a két főszereplő élete egy szerencsétlenség következtében kapcsolódik össze.

Rhoda, a fiatal lány egy pillanatnyi figyelmetlenség miatt autóbalesetet okoz, amelyben a híres zeneszerző elveszíti feleségét és gyermekét.

Mikor megjelenik bolygónk felett egy másik Föld, a lány megpróbálja jóvá tenni hibáját és eljuttatni a férfit abba a világba, ahogy családja még életben lehet.

A szem tükrében

A főszereplő egy biológus, aki az emberi szemen keresztül kutatja az élet eredetét. Egy nap találkozik egy különleges szemű, csodaszép nővel, akivel egymásba szeretnek. Esküvőjük napján azonban tragédia történik, ő pedig a nő szemeinek segítségével keresi a választ a lélekvándorlásra, amely alapjaiban rengeti meg a tudományt.

A forrás

Hugh Jackman egy orvost játszik, aki kétségbeesetten igyekszik megmenteni rákos beteg feleségét, akit Rachel Weisz alakít.

A nő nem küzd, belenyugodott abba, hogy meg fog halni és arra kéri férjét, fejezze be élete művét. A történet ezer évet ölel fel és a férj útját több idősíkban követhetjük, ahol szeretett felesége halálát próbálja feldolgozni.

Hamu és hó

A végig szépiában megjelenített dokumentumfilm csaknem egy évtizeden keresztül készült, nyolc országban vették fel.

A rendező, Gregory Colbert olyan helyekre utazott, ahol az emberek és az állatvilág a mai napig harmóniában élnek egymással.

A film rámutat arra, mit veszítünk azzal, hogy az ember és állat közötti szimbiózis egyre kezd eltűnni a modern korban. A narrátor a remek színész, Leurence Fishbourne.

Felhőatlasz

Többek között Halle Berry és Tom Hanks szerepelnek ebben a sztárokkal teletűzdelt, monumentális filmben, amelyben mindenki több karaktert játszik, akik egymás életének alakulására vannak hatással.

Sorsukat különböző idősíkokban követjük nyomon és a múlt, jelen és jövő következményei alapjaiban változtatja meg végzetüket.

Egy sorozatgyilkosból egy másik életben hős válik, egy apró kedvesség pedig egy forradalomhoz vezethet.

A Pillangó-hatás

A lebilincselő történet és Ashton Kutcher erőteljes alakítása teszi felejthetetlenné ezt a filmet. Evan Trebornnak élete legmeghatározóbb eseményei során emlékezetkiesései vannak, de naplóját olvasva ezek visszajönnek és rájön, hogy meg tudja változtatni a múltat.

Megpróbálja megmenteni halott szerelmét, de a legapróbb változtatás is előre nem látott, tragikus következményekkel jár.

Sound of my voice

Két fiatal dokumentumfilmes beszivárog egy titkos szektába, amely egy misztikus nőt bálványoz, aki azt állítja, hogy a jövőből, 2054-ből jött.

A férfiak kezdetben meg vannak győződve róla, hogy a kultikus vezető egy csaló, azonban a szektában töltött idő alatt hitük meginog.

Mr. Nobody

A főszerepben Jared Leto, aki a film kezdetén 120 éves öregemberként mesél az életéről. Kisgyerekként egy vasútállomáson kell meghoznia a döntést, hogy apjával utazik-e vagy anyjával marad. Amíg nem dönt, addig minden forgatókönyv lehetséges.

Életére visszaemlékezve – és az alternatív döntéssel járó jövőt is megvizsgálva – arra keresi a választ, hogy azt az életet élte-e, amelyiket kellett volna.

Ember a Földről

A film egyetlen szobában játszódik, egyetlen éjszaka alatt. John Oldman professzort kollégái búcsúztatják, majd egyre több kérdéssel vallatják, a férfi ugyanis azt állítja, több ezer éves.

Ki ő? Időutazó, Isten, vagy csak egy szélhámos?