, 2021/8/20

Eredeti cím: A bárányok csendje, amerikai pszichothriller, 118 perc, 1991, 18 éven felülieknek, 1h 58perc.

Egy fiatal FBI-kadétnak egy bebörtönzött és manipulatív kannibál gyilkos segítségét kell igénybe vennie, hogy segítsen elkapni egy másik sorozatgyilkost, egy őrültet, aki megnyúzza az áldozatait.

Dr. Hannibal "Kannibál" Lecter az egyik legveszedelmesebb pszichopata gyilkos. Évek óta szigorúan őrzött börtönben ül, de az FBI-nak most a segítségére van szüksége. Valaki ugyanis a módszereit utánozza, és remélik, hogy az őrült orvos segítségükre tud lenni. Clarice Starling különleges ügynök kapja a feladatot, hogy férkőzzön Dr.

Lecter bizalmába, és próbálja meg rávenni a segítségre. Ám a dolog nem ilyen egyszerű: Dr. Lecter nem csak őrült, de hihetetlenül intelligens is, így Clarice-nek nincs könnyű dolga.Lecter nemcsak pszichopata, de hihetetlenül intelligens is. Kettejük kapcsolata hamarosan amolyan oda-vissza pszichoanalízissé válik, melyben mindketten megpróbálják lelkileg legyőzni a másikat.

Lecter megpróbál a nő legféltettebb titkaihoz férkőzni, ugyanis a segítségéért cserébe az ügynöknőnek fel kell tárnia múltját és félelmeit. A gyilkos, Jame Gumb – akit csak úgy ismernek, hogy Buffalo Bill –, egy szenátor leányát tartja fogva, és valószínűleg kínozza is. Clarice Hannibal segítségével egyre közelebb jut a gyilkoshoz, aki a lakása pincéjében ásott mély gödörben tartja fogva áldozatát. Clarice egyedül bukkan rá a rejtekhelyre és menti ki a lányt. Eközben Lecter megszökik.

Rendező

Jonathan Demme

Írók

Thomas Harris(regénye alapján)Ted Tally(forgatókönyv)

Sztárok

Jodie FosterAnthony HopkinsLawrence A. Bonney