, 2021/8/25

87 perc, 1931-ben bemutatott amerikai film.

Egy jómódú, csapongó ivó segítségével egy harmatos szemű csavargó, aki beleszeretett egy látássérült virágáruslányba, pénzt gyűjt, hogy orvosilag is segíthessen rajta.

Egy kis Csavargó magányosan kóborol a nagyvárosban. Találkozik egy vak virágárus lánnyal, akibe azonnal beleszeret. Este pedig megment egy gazdag urat, aki végső elkeseredésében öngyilkos akart lenni. Hálából és az elfogyasztott italok hatására barátjává fogadja a Csavargót, és meghívja házába. Az Inas nem nézi jó szemmel a vendégeskedést. A milliomos azonban lelkesen beleveti magát barátjával az éjszakába.

A következő nap a Csavargó összetalálkozik a vak virágárus lánnyal, és új barátja pénzéből megveszi a lány virágait, majd hazaviszi őt a milliomos autóján. Ekkor félreértés történik, a lány gazdag úrnak hiszi a Csavargót. Barátja házához visszatérve nem fogadják szívesen, a gazdag úr kijózanodott, és nem emlékszik a Csavargóra. Estére azonban a kocsmából kijövet újra barátként fogadja őt. Másnap kezdődik az egész elölről.

A gazdag úr elutazik Európába a felesége után, a Csavargó pedig úgy dönt, hogy dolgozni fog és segít a virágárus lánynak.

Rendező:

Charles Chaplin

Sztárok:

Charles Chaplin, Virginia Cherrill, Florence Lee, Harry Myers