, 2021/8/25

12éven felülieknek, 117 perc, 2018-ban bemutatott amerikai 3D-s számítógépes animációs film.

Miles Morales, aki csodálja Pókembert, próbál beilleszkedni az új elit bentlakásos iskolájába anyja, Rio Morales és apja, Jefferson Davis kérésére, akik nem nézik Pókembert jó szemmel. A tinédzser Miles Morales saját univerzumának Pókemberévé válik, és öt, más dimenziókból származó, pókok erejével rendelkező egyénnel kell összefognia, hogy megállítsa az összes valóságot fenyegető veszélyt.

Aaron a nagybáttya elviszi Miles-t egy elhagyatott metróállomáshoz, ahol segít neki megcsinálni egy graffitit. Ott Miles-t megcsípi egy génmódosított pók, amitől Miles pókszerű képességekre tesz szert. Amikor nem tudja felhívni Aaron-t, visszatér az állomásra és megtalálja a pókot ami megcsípte.

Aztán talál egy titkos laboratóriumot, ahol a hírhedt bűnbanda vezér, Wilson Fisk egy részecskegyorsítót épített, hogy hozzáférhessen a párhuzamos univerzumokhoz és idehozza a feleségét és a fiát egy alternatív dimenzióból, akiket egy autóbalesetben vesztett el a legutóbbi harca közben Pókemberrel. Pókember megérkezik, hogy leállítsa a gyorsítót és megküzd a szörnyeteggé vált Zöld Manóval és Fisk titokzatos jobbkezével, Ragadozóval.

Harc közben Pókember megmenti Miles-t és megérzi, hogy ő és Miles egyformák, de megsérül, amikor a gyorsító meghibásodik. Pókember ad egy pendrive-ot Miles-nak, amivel leállíthatja a gyorsítót. Miles kiszabadul a laboratóriumból, csakhogy addigra Fisk megöli Pókembert.

Rendezők:

M: Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman

Sztárok:

Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman Shameik Moore, Jake Johnson, Hailee Steinfeld, Mahershala Ali