, 2021/8/24

125 perc, japán animációs film, 125 perc, 2001Családi film.

Egy nem túl barátságos 10 éves kislány a családja külvárosba költözése során egy olyan világba csöppen, ahol istenek, boszorkányok és szellemek uralkodnak, és ahol az emberek szörnyeteggé változnak.

A tízéves kislány szüleivel, Akióval és Jukóval új városba költözik, bár Csihirónak ez egyáltalán nincs kedvére. Az odavezető úton azonban a család egyszer csak eltéved.

Amikor az erdőben eltévedve egy különös zsákutca végére érnek, a kis család rábukkan egy sötét alagútra, amelynek másik végén szellemváros fogadja őket.

Az üres utcákon fejedelmi lakomától roskadoznak az asztalok: az éhes szülők mohón a finom ételekre vetik magukat, ám hamarosan disznóvá változnak, amikor a városban felbukkannak a valódi vacsoravendégek. Az eldugott mesevilág lakói ősi istenek és más csodalények. Uralkodója Yubaba, a gonosz boszorkány. A kislány csak akkor mentheti meg szüleit, ha hasznossá teszi magát Szellemországban és munkát talál magának a banya hatalmas fürdőházában.

Csihiro a fürdőhelyen dolgozók segítségével eljut a legfelső szintre, ahol találkozik Jubabával, a fürdőt működtető boszorkánnyal, és fiával, egy hatalmasra nőtt kisbabával.

Rendező:

dr: Hayao Miyazaki

Sztárok:

Hayao Miyazaki Irino Miyu, Rumi Hiiragi, Rumi Hiiragi, Daveigh Chase, Suzanne Pleshette