A keresztapa II (1974)

16 éven felülieknek, amerikai gengszterfilm, filmdráma, 200 perc, 1974.

Vito Corleone korai életét és karrierjét az 1920-as évek New Yorkjában mutatjuk be, miközben fia, Michael egyre jobban kiterjeszti és megszorítja a családi bűnszövetkezetet.

A film két különböző történetet mesél el: az egyik közvetlen folytatása az előző résznek, míg a másik Vito Corleone történetét meséli el.

Michael története

1958-ban, fiának elsőáldozása alkalmából Michael, mint keresztapa, fogadja az alvilág prominens tagjait. Egyikük, Frank Pentangeli sérelmezi, hogy Michael nem segít neki megvédeni brooklyni területeit a Rosato testvérektől – akik Michael üzleti partnerének, Hyman Rothnak dolgoznak. Aznap éjjel megpróbálnak vele végezni a saját otthonában, ezért elhatározza, hogy Nevadába menekül, s addig mindent Tom Hagenre bíz.

Vito története

1901-ben a kilencéves Vito Antolini családját megölik a szicíliai Corleonéban, mert az apja ellenszegült a helyi maffiavezérnek, Don Cicciónak. A kisfiú Amerikába hajózik, ahol tévedésből a Corleone vezetéknevet kapja.

1917-ben Vito már házas ember,és első fia, Sonny is megszületett. A gazember Don Fanucci üzelmei miatt elveszíti állását, ezért nem sokat gondolkodik, amikor Pete Clemenza megkéri, hogy segítsen egy betörésben.

Rendező:

dr: Francis Ford Coppola

Sztárok:

Al Pacino, Robert De Niro, Robert Duvall, Diane Keaton

#a-keresztapa-II

By Admin, 2021/8/24